Kosár  

A kosár üres

Szállítás 0 Ft‎
Összesen 0 Ft‎

Kosár Fizetés

Hírlevél

Solio hidegen sajtolt búzacsira olaj

Kiszerelés: 200 ml

 

Kellemes ízű, aromájú étolaj. Az agy és idegrendszer egészségét szolgálja. A sportolók első-sorban &aacu...

1 590 Ft‎ áfával

Kiszerelés: 200 ml

 

Kellemes ízű, aromájú étolaj. Az agy és idegrendszer egészségét szolgálja. A sportolók első-sorban állóképességük növeléséért becsülik. Az E-vitaminnak természetben fellelhető egyik legbőségesebb forrása. A növényolajok közül kiemelkedően nagy mennyiségben tartalmaz biológiailag értékes „minor" vegyületeket: tokoferolokat (0,3-0,5%) szterineket.

A búza eredete:

A búzát már 8000 ezer évvel ezelőtt begyűjtötték, amelynek során a magok elszóródtak, s helyettük újabbak nőttek. Talán ez adta az ötletet akkor élt őseinknek, hogy tudatosan kezdjenek el foglalkozni e növény termesztésével. A mai búza vadformája európai és ázsiai területekről származik, pontosabb információk azonban nem állnak rendelkezésre.
A régészeti leletek szerint a világ több táján, csaknem egy időben már az ősember is termesztette, Mezopotámiában talált sumér agyagtáblák írásai, i.e. 2800-ból származó kínai könyvek, a Nílus-deltában talált fametszetek, egyiptomi királysírok falfestményei a búzatermesztés 4-5000 éves jeleneteit örökítették meg. Iraki magleletei közel 7000 évesek.
Hogy mikortól fogyasztjuk a búzacsíra-olajat, arról nincsenek pontos adatok. 1938-ban vontak ki először a búzacsíra-olajból E vitamint, ekkor fedezték fel igazán, s ekkor kezdték el analizálni szakemberek kémiai felépítését.

Egészségmegőrző hatásai:

A tisztán, természetes úton hidegsajtolással kinyert búzacsíra-olaj számos olyan esszenciális zsírsavat tartalmaz, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani, mégis nélkülözhetetlenek az alapvető életfunkciókhoz.
A növényi zsiradékok közül a búzacsíra-olaj természetes E vitamin (Tokoferol) tartalma messzemenően a legmagasabb. Ennek köszönhetően gyakran felhasználják az olajat üveges babaételek készítéséhez. Az E vitamin az emberi szervezet számára nyújt természetes oxidációs védelmet. Mivel folyamatos fizikai és pszichikai terhelésnek vagyunk kitéve, szervezetünkben nem kívánatos anyagcseretermékek (pl. gyökök) képződnek. Ezeket az E vitamin semlegesíti és káros hatásaikat leblokkolja.
Ma már számos kozmetikai termék kapható, amely ezt az olajat tartalmazza. Kiváló bőrtápláló, bőrápoló és a sebek gyógyulását elősegítő olaj. A bőr öregedési folyamatának lassításában is szerepet játszhat, E vitamin tartalmának köszönhetően a bőrt feszessé, rugalmassá teszi.
Általános sejtvédő, sejtregeneráló hatása lehet. Ennélfogva a rák kiegészítő kezeléséhez ajánlható ( természetes út). Antioxidáns hatású, a szervezetben levő szabad gyökök beépülését akadályozhatja, gátolhatja azok rosszindulatú elfajulását.
Szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében segíthet.
Segíthet a szervezet normális koleszterinszintjének beállításában.
Csökkenheti a vérrögök keletkezését a vérben. Késleltetheti az öregedést, növelheti az állóképességet. Jó hatással lehet az agy és az idegrendszer működésére.

Konyhai felhasználása:

A jellegzetes és kellemes illatú, narancssárga színű hidegen sajtolt búzacsíraolaj elsősorban a hidegkonyhai termékek előállításában játszik jelentős szerepet. Kitűnően társítható salátákhoz, szószokhoz.
A ma még inkább csak reformboltokban kapható olaj kb. 8 hónapig őrzi meg frissességét, felbontás után tároljuk hűtőszekrényben, és két hónapon belül fogyasszuk el.
Már egy evőkanál búzacsíra-olaj fedezi a napi E vitamin szükségletünket. Salátaszószok készítéséhez keverhetjük napraforgó- és kukoricacsíra-olajokkal.

A felhasználók még nem véleményezték a terméket.

1 hasonló termék