Kosár  

A kosár üres

Szállítás 0 Ft‎
Összesen 0 Ft‎

Kosár Fizetés

Hírlevél

Lakhsmy csillagánizs őrölt

A csillagánizst fűszerként legtöbbször édes ételek ízesítésére alkalmazzák, aromája remekül illeszthető sütemények, gyümölcslevesek, lekvárok ízvilágához, de egyedivé tehetőek vele likőrök, puncsok is. A gyógyászat terén a csillagánizs javasolt reumatikus fájdalmak kezelésére, görcsoldásra, az emésztés serkentésére, de alkalmazható megfázás, influenza esetén is.

Kiszerelés: 20 g

290 Ft‎ áfával

A csillagánizs egy örökzöld fa termése, amely Dél-Kínában és Vietnámban honos. A csillagánizs illata és íze intenzívebb, mint az ánizsé. Neve abból ered, hogy termése nyolc, sugarasan elhelyezkedő tüszőből áll. Ezekben egy 3-4 mm nagyságú mag található. Fűszerként az éretlen állapotban megszárított termést használják, az illóolaj a termés falában található. A csillagánizst árusítják egész és őrölt formában is.

 

Felhasználási módok:

A csillagánizst fűszerként legtöbbször édes ételek ízesítésére alkalmazzák, aromája remekül illeszthető sütemények, gyümölcslevesek, lekvárok ízvilágához, de egyedivé tehetőek vele likőrök, puncsok is. A kozmetikai iparban parfümök, szappanok készítésében hasznosítják kellemes illata miatt.

A gyógyászat terén a csillagánizs javasolt reumatikus fájdalmak kezelésére, görcsoldásra, az emésztés serkentésére, de alkalmazható megfázás, influenza esetén is, hatóanyaga, a sikimisav az influenza megelőzésében és kezelésében alkalmazott készítmények összetevője.

 

Kiszerelés: 20 g

 

A felhasználók még nem véleményezték a terméket.

Az a vásárló aki ezt a terméket megvette, ezeket is megvette...

1 hasonló termék