Kosár  

A kosár üres

Szállítás 0 Ft‎
Összesen 0 Ft‎

Kosár Fizetés

Hírlevél

Réz oldat 200 ml

Kiszerelés: 200 ml
Az ifjúság forrása!
Az ember több ezer éve használja a rezet a gyógyításban és a szépségápolásban. A legendákban és mitológia történetekben azt mesélik, hogy Sába királynõje õroly reze...

Csökkentett ár ! -10% 2 601 Ft‎ áfával

helyett 2 890 Ft‎ áfával

Kiszerelés: 200 ml
Az ifjúság forrása!
Az ember több ezer éve használja a rezet a gyógyításban és a szépségápolásban. A legendákban és mitológia történetekben azt mesélik, hogy Sába királynõje õroly rezet kapott Salamon királytól amit õ tovább finomított és híg kenõccsé keverve kente az arcára és testére, hogy megõrizze illetve növelje a szépségét. Az a furcsaság, hogy ugyanezt mondják az õsi egyiptomi Kleopátráról és Nofretetérõl, akik a legendák szerint szintén a híres szépségek voltak. Az Arhur legenda szerint, Arhur király felesége Guinevra is kimagasló szépség volt. A különbözõ civilizációkban évszázadok óta viselnek réz ékszereket közvetlenül a bõrön többféle betegség ellenszereként, beleértve a reumás artitiszt is. A réz viselésén kívül több más réz terápiás módszert is használtak, például rézvegyületeket vagy õrölt rezet is. De a teljesen biztonságos réz terápia csak az utóbbi évtizedekben kifejlesztett, elektromos módszerekkel elõállított kollid réz használatával vált lehetségessé.

A kolloid technikával elõállított réz részecskék kisebbek, mint a membrán pórusok, igy szabadon áramlanak az egész szervezetben, kielégítve azokat a speciális szükségleteket, amit csak elemi rézzel lehet pótolni, toxikus felhalmozódás nélkül.

Miért van szükségünk rézre?

A réz esszenciális mikro-tápanyag, amely szükséges a szervezetünkben a vörösvérsejt képzéshez, az RNS szintézishez, a fehérje anyagcseréhez, a haj és a bõr színéhez, az egészséges idegekhez. A réz fontos szerepe még, hogy segíti a csontképzõdést (a réz segíti elõ a kalcium és foszfor beépülését a csontokba), nélkülözhetetlen a gyógyulási folyamatokhoz, a sejtek energiatermeléséhez és az íz érzékeléshez. A réz fokozza a szervezet vasfelszívó képességét, segít karbantartani a szívben és a vérerekben a kötõszövetek épségét, jó hatással van a porcok és inak regenerálására, és jelentõs szerepet játszik az immunrendszer mûködésének kialakításában. Nagy mennyiségû C-vitamin fogyasztása esetén több rézre van szüksége szervezetünknek. A réznek a cinkkel és a C vitaminnal együtt fontos szerepe van a bõr rugalmasságáért felelõs elasztin elõállításában.

Mi történik rézhiány estén?

A rézhiány egyik korai jele a csontritkulás (osteoporózis). Dr. Robert O. Becker 15 évvel ezelõtt publikált felfedése szerint a réz elektromágneses kötõereje tartja össze a csontokatalkotó apatit kristályokat és kollagén rostokat, így a csontokban a kollagén területeken fellépõ rézhiány lehet a hiányzó láncszem, ami csontritkulást okoz.

A csontok, a bõr és a kötõszövetek egyik alapvetõ építõ fehérjéje a kollagén, amelynek elõállításához a réz nélkülözhetetlen, hiánya esetén zavar alakul ki a kollagén és az elasztin szintézisében.

A rézhiány egyéb tünetei lehetnek még: hasmenés, bõrgyulladás, kopaszodás, õszülés, általános gyengeség, fáradékonyság, ödéma, ingerlékenység, légzõszervi problémák, vérszegénység, vérnyomásproblémák.

A réz segít a vas beépülését a hemoglobinba. Rézhiány esetén a betegek állapota a vasbevitel emelése mellett sem javul.

A réz hiánya a vér káros koleszterinszintjének növekedéséhez vezet, ami az egyik tényezõ, amely felelõs a szívkoszorúér betegségek és az agyvérzés kialakulásáért. A réz segít karbantartani a szív és a vérerek kötõszöveteit.

A réz számos létfontossságú enzim alkotóeleme. A réz és cink együttesen katalizálja a szuperoxidizmutáz enzim mûködését, ami a szervezetben keletkezõ szabad gyökök hatástalanítását végzi. Ez a folyamat hozzájárul többek között a reumás ízületi fájdalmak enyhítéséhez is.

A vasat és rezet tartalmazó citokróm-c-oxidáz enzim katalizálja a légzési lánc utolsó reakcióját. Ha enzimatikus funkciója gátolt, igen rövid idõ alatt megszûnik a as sejtek mûködése.

Az albínók génállományából a tirozináz nevû réztartalmú enzim gyártását irányító gén hiányzik. Ez az enzim, a tirozin nevû aminosavakat alakítja át dopakinonná, mely a bõrben a barna festék elõanyaga. Tirozináz enzim nélkül nem termelõdik a szervezetben a melanin, ami a barnulásért, hajszínért, és szemszínért felelõs pigment.

A réz fontos szerepet játszik speciális bõrbetegségek, bakteriális és gombás fertõzések kezelésében. Csökkenti a candidás megbetegedések kialakulásának esélyét is.

Felelõs a myelin termeléséért és mûködéséért, ami körbeveszi és védi az ideg-agysejteket, és ezen kívül jelentõs szerepet játszik az idegsejtek közötti információáramlásban.

A réz ideális a ráncok kezelésére, a bõr rugalmasságának növelésére. Ma már drága, márkás arckrémekben használják aktív hatóanyagként a kolloid rezet. A kolloid réz a visszeres láb állapotát is javítja közvetlenül a bõrre kenve.

Belsõleg használva hatékonynak találták az artériák és vénák tisztítására, és a keringési rendszer serkentésére.

A réz az õszülés visszafordítására megfelelõ környezetet teremt a hajhagymákban végbemenõ változásoknak köszönhetõen.

Az emberi szervezet napi rézigénye 1-2 mg. Élelmiszerekkel kerül a szervezetünkbe és felszívódhat bõrön keresztül is. Idõsebb korban ügyelni kell a megfelelõ rézszint fenntartására, mivel számos idõskori népbetegség oka a rézhiány. Sajnos az utóbbi évtizedekben kiszorult a réz a mindennapi használatból ezért pótlásuk különösen fontos.

Mindent összevetve a réz kiváló segítõje az egészségnek és szépségnek, stimulálja az agyat tisztítja a az artériákat és a vért, antioxidáns hatású és fokozza a bõr rugalmasságát. Ennyiféle hatással joggal mondhatjuk hogy az ifjúság forrása.

A készítmény teljesen természetes ásványi étrendkiegészítõ, melyben 99, 99% tisztaságú réz van kolloid formában, desztillált vízben eloszlatva.

A felhasználók még nem véleményezték a terméket.

1 hasonló termék